به گزارش روابط عمومی و امو رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، سعید محمودی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در نشست هم اندیشی «توسعه پایدار محیط زیست با تمرکز بر فرونشست دشت مشهد» در کافه کار آفرینی کاربن که به همت گروه علمی صنعتی خراسان و با حضور مدیران ارشد دولتی، فعالان محیط زیست، اساتید دانشگاه و متخصصان و نخبگان دانشگاهی برگزار شد، حضور یافت.
در این نشست که متخصصان و اندیشمندان این حوزه به ارائه راهکارهای اجرایی برای حل معضلات زیست محیطی پرداختند، سعید محمودی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به وضعیت بحران آب در سدها بیان داشت: بزرگ ترین پهنه فرونشست زمین در کشور ما مربوط به این استان است و در بحث فرونشست، با فاصله از استان های دیگر، رتبه ناخوشایندی کسب کرده ایم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اظهار داشت: برای تهیه آب شرب، رودخانه ها و آب های زیر زمینی از بین رفته اند و الان باید طبیعت را فدای برنامه ریزی هایی کنیم که معلوم نیست انتهای آن چیست.
وی با اشاره به جمعیت غیررسمی مشهد خاطر نشان کرد: تا چه زمانی قرار است جمعیت در مشهد به این شکل اضافه شود و آب برای آنها تامین کنیم؟ باید این موضوع مدیریت شود تا خیلی از مسائل را بتوانیم حل کنیم.
محمد درویش، فعال زیست محیطی در این نشست گفت: غنی ترین و عمیق ترین آبرفت درشت دانه ایران مربوط به استان خراسان است.
وی افزود: ما این مزیت را داشتیم و می توانستیم مشکل تشعشع و تبخیر بالایی را که وجود داشته با مدیریت آب ها در زیر زمین حل کنیم.
درویش همچنین با تاکید بر رعایت اصل گفت وگو محوری از سوی فعالان زیست محیطی گفت: این گفت و گو ها باید بر اساس مستندات و داده باشد.
هدی پیروی، مدیرعامل گروه علمی صنعتی خراسان هم با تاکید بر دنبالهدار و هدفمند بودن این نشست ها گفت: لازم است شبکه های غیررسمی متخصص این گفتمان سازی را مبتنی بر آمار و اطلاعات انجام بدهند و در کنار دستگاه مجری به عنوان حوزه تصمیم ساز قرار بگیرند. آنچه می توان نقد کرد این است که به شبکه نخبگانی بها داده نشده است که می توانسته بدون هیچ گونه چشمداشتی با دغدغه علمی کنار دستگاه ها قرار بگیرد.